Kom og vær med når den første bygning rives ned på Hospitalsgrunden 13. oktober 2016

Nu går Hørsholm Kommune i gang med at fjerne udvalgte bygninger på Hospitalsgrunden for at gøre plads til udvikling og nyt liv i den nordvestlige del af byen.

Gule mursten

Borgmester Morten Slotved igangsætter nedrivningsprocessen og giver entreprenøren P. Olesen & Sønner grønt lys til at begynde arbejdet torsdag, den 13. oktober 2016, kl. 12.30-14.00.

Alle byens borgere er velkommen til at overvære, at den første mur bliver væltet og på festlig vis markere, at Hospitalsgrunden er på vej mod en ny æra. Udover de store nedrivningsmaskiner, vil gæsterne i dagens anledning også kunne finde en pølsevogn på pladsen, hvor Hørsholm Kommune byder på pølser og sodavand til de første 150 gæster.

Hvor det er muligt opfordrer Hørsholm Kommune gæsterne til at komme til fods eller på cykel, da der er begrænset parkering i området. Bilparkering kan dog ske kan ske på hospitalets gamle p-areal og langs adgangsvejen på grunden. Adressen er Usserød Kongevej 102 – der er indgang fra Højmosen.

Fakta

Atmosfæren er dokumenteret
 Hørsholm Kommune har siden overtagelsen af Hospitalsgrunden i oktober 2015 arbejdet med en ny vision og innovativ udvikling af området, men inden noget nyt står færdigt, og boligerne er klar til salg, må de gamle bygninger fjernes.

Bygninger har stået tomme siden Hørsholm Hospital lukkede i 2011. Historikere og fotografer har gennemgået stedet og dokumenteret, hvad der er tilbage af levn og atmosfære i det, der er tilbage, inden størstedelen rives ned. De ældste og bevaringsværdige bygninger afventer beslutning om hvordan Hospitalsgrunden skal tage form, og om de kan indgå i det fremtidige bybillede og forbinde et historisk visuelt udtryk med et fremtidigt.

Byggepladsen lige nu
 Entreprenøren har i den seneste tid været i gang med at indhegne området og indrette byggeplads til maskiner og personale. Arbejdet vil blive udført i etaper og kommunens borgere vil opleve aktivitet i området hverdage fra kl. 7-18. Det forventes, arbejdet vil strække sig frem til medio april 2017 alt efter vejret.